Кваліфікаційний центр Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу
Кваліфікаційний центр Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу працює з вересня 2023 року.
Його діяльність відкриває нові можливості для дорослого населення – працювати, розвиватись, здобувати нові вміння та навики впродовж життя, щоб отримати визнання обраної професійної кваліфікації за короткий термін.
Кваліфікаційний центр уповноважений Національним агентством кваліфікацій здійснювати оцінювання й визнання результатів навчання, здобутих особами шляхом формальної, неформальної або інформальної освіти, присвоєння та/або підтвердження відповідних професійних кваліфікацій за професійними стандартами «Кухар», «Кондитер», «Майстер готельного обслуговування», «Майстер ресторанного обслуговування», визнання відповідних професійних кваліфікацій, здобутих в інших країнах.
Дані сертифікату про присвоєння та/або підтвердження відповідної професійної кваліфікації вносяться до Реєстру професійних кваліфікацій Національного агентства кваліфікацій. Відкриття центру сприяє підвищенню конкурентоспроможності громадян на ринку праці та їх професійній реалізації.
Таким чином, усі охочі претенденти, які здобули необхідні знання і вміння шляхом самоосвіти, мають змогу підтвердити наступні професійні кваліфікації:
- Кухар 3 розряду
Кухар 4 розряду
Кухар 5 розряду - Молодший кондитер (кондитер 3 розряду)
Кондитер (кондитер 4 розряду) - Майстер ресторанного обслуговування (Майстер ресторанного обслуговування 4 розряду)
Старший майстер ресторанного обслуговування (Майстер ресторанного обслуговування 5 розряду) - Майстер готельного обслуговування
Старший майстер готельного обслуговування
Для цього потрібно звернутися в кваліфікаційний центр, пройти теоретичне й практичне оцінювання, і в разі успішного складання цих випробувань, фахівець отримує сертифікат про присвоєння професійної кваліфікації, що дає їм право на офіційне працевлаштування.
На коледж покладено велику відповідальність за присвоєння професійних кваліфікацій та підвищення престижності професійної освіти, а для претендентів щодо оцінювання знань відкриваються нові можливості для професійного розвитку.
Оцінювання професійних умінь та навичок здійснюється на робочих місцях в Навчально-практичному центрі інноваційних ресторанних технологій, який складається з кухарської та кондитерської лабораторій, а також лабораторій для майстрів ресторанного обслуговування, а також у Навчально-виробничому комплексі готелю «Діамант». Усі навчальні приміщення й лабораторії оснащені сучасним професійним обладнанням та інвентарем.
У Кваліфікаційному центрі багато українців вже підтвердили свою професійну кваліфікацію та отримали нову роботу. Кожен з них – це окрема історія. Це історії про тих, хто через війну втратив документи про освіту чи попередню роботу, про тих, хто нарешті наважився змінити свою професію та про тих, кому вимушено довелося перекваліфікуватися.
Кваліфікаційний центр Львівського професійного коледжу, незважаючи на труднощі й виклики часу, продовжує працювати для розвитку людського капіталу та зменшення кваліфікаційного розриву в Україні.
Чекаємо вас у нашому освітньому середовищі!
Все буде Україна!
Контактна інформація
79060, м. Львів, вул. Івана Пулюя, 36
Тел.: 067 857 8588 Мельничук Тетяна Петрівна, керівник Кваліфікаційного центру
Email: melnichuk.tp@gmail.com