Новини

«Держава не твориться в будучині, держава будується нині»

Слова Олега Ольжича стали основним гаслом для викладачів ЦК гуманітарних дисциплін, які протягом листопада та на початку грудня організували й провели цікаві та креативні заходи в онлайн - форматі.


1 листопада 2020 року викладачі Голець І.М. та Люта І,О. підготували презентацію, приурочену 76 – ій річниці від дня смерті галицького Митрополита Андрея Шептицького, який залишив нам багато настанов, зокрема, як будувати «рідну хату», та брав безпосередньо участь у історичних подіях 1 листопада, про які висвітлила у своїй презентації викладач історії Люта І.О.

9 листопада 2020 року до Дня української писемності викладачами ЦК та учнями (Керик О., Борис В., (група 3.1), Грабовська Я., (група 3.2,)Мазур Ю., (група 2.15), Мокрецька Н.,( група 2.16), Рак О., (група 2.17), Олекса Е., (група 1.41) був проведений челендж: «А там, де звучить рідна мова, живе український народ». Метою заходу було популяризувати рідне слово, показати, наскільки наша мова прекрасна та неповторна.

9 листопада 2020 року викладачі та учні ЛПК ГТ та РС уже традиційно долучились до написання XX Радіодиктанту національної єдності, який приурочений Дню української писемності та мови, продемонструвавши єдність з усіма, хто любить і шанує рідну мову.

Упродовж листопада 2020 року викладачами ЦК гуманітарних дисциплін був проведений флешмоб «Об’єднаймо серця книгою» серед учнів Львівського професійного коледжу. Мета заходу – залучення молодих людей до читання. Навіть у найсуворішій ізоляції людина не зможе бути абсолютно самотньою, якщо поряд є її вірні друзі – книги, які розрадять, підбадьорять та наповнять позитивом. Переможцем, яка отримала найбільшу кількість вподобайок у соціальній мережі, стала учениця групи 1.30 Андрусик Марія.

Учні групи 1.34 долучилися до флешмобу «Об’єднаймо серця книгою» та креативно привітали всіх з Днем української мови та писемності.

З 2 по 22 листопада 2020 року викладачі історії Валігун О.В. та Люта І.О. провели Інтернет-олімпіаду з історії на сайті «На Урок» з метою виявити інтелектуальні здібності учнів, прищепити любов до історії України.

Диплом І ступеня отримали: Маркевич І. (група 1.30 ), Рой В. (група 1.33)

Диплом ІІ ступеня отримали: Гавло Ю. (група 1.30), Мохналь М. (група 1.33), Рой Т. (група 1.33), Сцюрко Л. (група 1.33)

Диплом ІІІ ступеня отримали: Андрусик М. (група 1.32), Дідух М. (група 1.30), Збудовська М. (група 1.32), Карпа В. (група 1.33), Мороз А. (група 1.32), Мельник В. (група 1.32), Мичка О. (група 1.31), Сиротич В. (група 1.32).

З 2 по 22 листопада 2020 року викладач історії Возняк М.І. провів інтернет-олімпіаду з Громадянської освіти на сайті «На Урок» з метою виявити обдарованих учнів. Переможцями стали студенти групи 1.37 Зарівняк О., Ваврикович Л., Власюк В.

14 листопада 2020 року викладач історії Люта І. О. провела Всеукраїнський конкурс «День Гідності та Свободи» на сайті «На Урок». Учні коледжу дізналися більше про те, як зароджувалося народовладдя в Україні, з'ясували значення понять «гідність», «свобода», «відповідальність», а також доповнили свої уявлення про обов'язки та права громадян.

Дипломи І ступеня отримали: Благута В. (група 1.33), Власюк В. (група 1.37), Зарівняк О. (група 1.37), Заплатинська Х. (група 1.37), Антоник Д. (група 1.37)

Дипломи ІІ ступеня отримали: Нагірний Я. (група 1.35), Мадараш В. (група 1.37).

Дипломи ІІІ ступеня отримали: Вадяк А. (група 1.36), Служала В. (група 1.35), Ткаченко А. (група 1.37), Шумала В. (група 1.37).

Інші студенти отримали сертифікати про участь у конкурсі

19 листопада 2020 року викладач історії Люта І.О. провела захід «Гідність у дії» з метою виховувати в молодого покоління почуття гідності, поваги, патріотизму та вшанувати пам’ять учасників революційних подій. Online-заняття проведено у групі 1.35. Учні створили інфографіку «Що таке гідність». Особливо вразили роздуми окремих учасників заняття: «Гідність – це рівність та повага» (Мельничук М.); «Гідність знищує різницю у кольорі, шкіри, расі, професії. Вона передбачає єдність усіх жителів нашої планети» ( Опрісник В.). Результат роботи надіслано у формі-рефлексії спільноті EdCamp Ukraine.

З 2 по 28 листопада 2020 року до Дня пам’яті жертв Голодомору викладач історії Валігун О.В. організувала конкурс наукових та творчих робіт «Пам’ять, що рятує: голоси правди». Завдяки USC Shoah Foundation і Zachor Foundation for Social Remembrance – найбільшій у світі систематизованій базі свідчень жертв злочинів проти людства за мотивами коротких відеорозповідей людей, які пережили трагічні події Голодомору і Голокосту в Україні студенти Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу продемонстрували свої наукові та творчі роботи. В умовах дистанційного навчання студенти організували міні-експозиції та виступи у своїх домівках. Переможницею творчого конкурсу стала Васевич А.(група 1.32). Учні, чиї роботи є найкращими: Андрусик М. (група 1.32), Барвінець А.(група 1.30), Герасименюк С. (група 1.31), Гавло Ю. (група 1.30), Зарівняк О. (група 1.37), Маркевич І. (група 1.30), Мельник В. (група 1.32), Михальської Ю. (група 1.30), Книш О. (група 1.30), Кузіль О. (група 1.33), Кузін Л. (група 1.33), Судоми Р. (група 1.34), Рій Х. (група 1.32), Хомин В. (група 1.30), Швидкої В.(група 1.34).

23 листопада 2020 року викладачі української мови та літератури Голець І.М., Борецька М.М., Помажак У.В. організували та провели І етап ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Мета конкурсу – вшанувати творчу спадщину Тараса Шевченка, виявити творчо обдаровану молодь, розвивати її потенціал, виховати в молодого покоління повагу і традиції свого народу.

Вітаємо Хомин Вікторію, ученицю групи 1.30, яка посіла перше місце у ІІ етапі (обласному) XI Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г. Шевченка. Зичимо Вікторії та викладачеві Голець І.М., яка підготувала ученицю, подальших успіхів та творчих злетів.

27 листопада 2020 року викладач історії Возняк М.І. організував онлайн- акцію «Запали свічку». Мета заходу – вшанувати пам’ять жертв Голодомору, виховати в молоді поваги до історичного минулого. Учні та викладачі коледжу долучились до Всеукраїнської акції «Запали свічку.

2 грудня 2020 року викладачі української мови та літератури Голець І.М., Борецька М.М., Помажак У.В., організували та провели в онлайн-форматі І етап ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика з метою сприяти утвердженню статусу української мови як державної, піднести її престиж, виховати в молодого покоління українців поваги до мови свого народу. Учасникам заходу було продемонстровано проект про засновника конкурсу та відомого мецената Петра Яцика.

23 листопада 2020 року викладач правознавства Г.Б. Павлишин-Кошова провела Online-заняття «Техніка співбесіди з роботодавцем» у групі ТХ.2.36 з метою навчити учнів Львівського професійного коледжу правильно підготуватися до співбесіди з роботодавцем, зокрема, на що потрібно звернути увагу: на зовнішній вигляд, перелік документів, культуру мовлення.

10 грудня 2020 року до Міжнародного дня прав людини викладач правознавства Г.Б. Павлишин-Кошова провела з учнями захід «Мої конституційні права та обов’язки» з метою нагадати молоді про основні конституційні права, свободи та обов’язки людини. Було створено відеоролик з 2-х частин, у якому учні коледжу розповідають про конституційні права.

Крім цього, викладач підготувала учнів до Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні наукові і прикладні проблеми сучасності», яка була присвячена Дню права. Організатори конференції – Львівський університет бізнесу та права та VÝCHODOEURÓPSKA AGENTÚRA PRE ROZVOJ (Словаччина). Учні групи 1.40 Ной І. та Джус В. гідно виступили на Online-конференції та отримали сертифікати.

Також викладач правознавства Г.Б. Павлишин-Кошова організувала вебінар «Право у моєму житті» за участі кафедри цивільного права та процесу Національного Університету «Львівська політехніка» з метою нагадати учням про їхні основні права та свободи. На Online-зустрічі учні мали змогу поспілкуватися з практикуючим юристом, нотаріусом та викладачем Національного університету Львівська Політехніка та обговорити найосновніші права та свободи, а також способи їх захисту.

Я щиро вдячна всім викладачам ЦК Борецькій М.М., Валігун О.В., Лютій І.О., Возняку М.І, Павлишин – Кошовій Г.Б, Помажак У.В., Федькович О.В., усім учням, які брали участь у різноманітних заходах, де показали свої здібності та таланти. Ви – молодці!

Особливо дякую заступникові директора з навчально - методичної роботи Скоробогатій М.Т., заступникові директора з виховної роботи Качур Р.А., методистові Мельничук Т.П., соціальному педагогові Федькович О.В. за підтримку та сприяння в організації заходів.

Голець І.М., голова ЦК викладачів гуманітарних дисциплін

КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ

79060, м. Львів,
вул. Івана Пулюя 36

тел. +38 (032) 234-26-91
факс: +38 (032) 234-26-91

email: lvivpk_gtrs@ukr.net

Ми в соціальних мережах

Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу
© 2010 - 2024 Всі права захищено