Новини
Майстер-клас на тему «Кава як мистецтво: від кавових зерен до капучино».
03 грудня група студентів 2.42 відвідала майстер-клас на тему «Кава як мистецтво: від кавових зерен до капучино».
Поділилася зі студентами своїми знанями старша бариста кав‘ярні “Keks bar” Війт Єлизавета
Майстер-клас складався із двох частин: товарознавчої та презентаційної.
Товарознавча характеристика кави передбачала знайомство з історією виникнення цього напою, аналіз особливостей складу і харчових властивостей кави, ознайомлення із класифікацією, її різновидами та помологічними сортами, узагальнення знань щодо процесу виробництва кави, її зберігання і обсмажування, а також розвинення у студентів навичок виявлення якісної сировини для приготування ароматного напою.
Презентаційна частина майстер-класу мала на меті ознайомити студентів із різновидами напоїв на основі кави, проаналізувати їхні смакові властивості та оцінити їх якість. До уваги учасників майстер-класу було представлено особливості технологічного процесу приготування.
На завершення майстер-класу кожен бажаючий зміг приготувати напій для себе та відчути себе справжнім баристою і кавовим експертом.