Новини

«ЇМ У ВІКАХ СУДИЛОСЯ БЕЗСМЕРТЯ …»

15 лютого 2021 р. у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу розпочався Тиждень вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.Цей тиждень в історії нашої країни особливий, ми вшановуємо наших новітніх Героїв – Небесну Сотню. Про її подвиг заради нашого європейського майбутнього, патріотизм, йшла мова на уроці патріотичного виховання «Небесна сотня у наших серцях», у групі 1.35 який провів викладач історії Возняк М. І. Учні групи озвучили слова подяки Героям, під звуки «Пливе кача» вшанували загиблих хвилиною мовчання Воїнів Світла – Небесну Сотню.

Викладачами історії Валігун О.В. Та Лютою І.О.у понеділок 15 лютого 2021 р. був організований круглий стіл «ГЕНДЕР МАЙДАНУ: ЇХ ОБ’ЄДНУВАЛА ЛЮБОВ». Для більшості людей Майдан є місцем боротьби, де головну роль відіграли саме чоловіки, які викрикували гасла, воювали та помирали. Однак не менш важливою була роль жінки, котра була воїном на рівні з чоловіком, матері яка турбувалась про життя та спокій, миротвориці, котра намагалась зупинити смерть і просто неймовірно сильної слабкої істоти, яка мріє і діє заради кращого майбутнього. Саме тому учасники поставили собі за ціль розширити саме цю феміністичну перспективу, яка з різних причин виявилася менш популярною і менш наголошеною. Учасники: Андрусик М. (група 1.32), Гронович М. (група 1.30), Назаревич Н. (група 1.35), Мартин М. (група 1.31), Опрісник В. (група 1.35), Мельник В. (група 1.32), студенти групи 2.17.

«Думаємо,що наші Ангели радіють,адже герої не вмирають, поки живе пам'ять про них», – з такими словами 16 лютого 2021 р. розпочався майстер-клас з виготовлення паперових ангеликів присвячений вшануванню подвигу активістів Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Учасники майстер-класу із супроводом революційних пісень створювали плакати пам’яті, писали слова вдячності Героям Небесної Сотні. А також займалися виготовленням витинанок у формі ангелів білого кольору, який уособлює чистоту наших помислів. Дякуємо студентам груп(1.30;1.31;1.32;1.33;1.34;2.16;3.3), які долучилися до заходу, адже ангел – це символ нашої пам’яті про небесних охоронців, які тримають українське небо! Організатор заходу – викладач історії Валігун О.В.

18 лютого 2021 р. студенти та викладачі Львівського професійного коледжу приєдналися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам‘яті. Вони тримають небеса». О 15.10 відбулася хвилина-реквієм. Паперових ангеликів, що символізують наших небесних охоронців, відпустили у небо. Ми згадуємо в молитвах усіх Героїв, які віддали своє життя за наше майбутнє. Нехай пам'ять усіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість та наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях.

18 лютого 2021 р. студенти групи 1.34 під керівництвом класного керівника Валігун О.В. відвідали екскурсію Меморіалом пам'яті Героїв Небесної Сотні. Під час екскурсії студенти пригадали передумови і причини Революції Гідності;зупинилися на постатях Героїв Небесної Сотні, передусім з Львівщини. Вшанували чин і пам’ять наших новітніх Героїв.

Викладачі української мови та літератури Борецька М.М. та Помажак У.В. долучилися до вшанування подвигу Героїв Майдану. На уроках літератури студенти читали поезію присвячену Ангелам Майдану. Класні керівники у період з 15 лютого по 18 лютого провели виховні години у своїх групах за напрямками: Аналіз та осмислення: «Їм у віках судилося безсмертя…» Присвячується ангелам Небесної сотні ( Валігун О. В.);Небесна Сотня у творчості (вірші, художні твори, фільми , музика) (Возняк М.І.);Історичний дискурс:Небесна Сотня: Смерть на сторожі життя ( Люта І. О.).

В період з 15 лютого по 19 лютого студентське самоврядування організувало кіномарафон в конференц-залі. Студенти та класні керівники були запрошені на показ фільмів : «Зима, що нас змінила» (7 фільмів), режисер Володимир Тихий (2013–2014); «Майдан», режисер Сергій Лозниця (2014); «Правда Майдану», режисери Андрій Солоневич, Дмитро Ломачук (2014); «Зима у вогні», режисер Євген Афінєєвський (2015). (організатори: Судома Роман (група 1.34), Солотва Олександр (група 1.34); Мороз Андрій (група 1.32), Броновський Ярослав (група1.32).

У п’ятницю 19 лютого 2021 р. о 09.15 год. у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу відбулося вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.Ми – пам'ятаємо наших Героїв! Ми – вклоняємось їх подвигу! Організатор: викладач історії Возняк М. І.

Щиро дякую заступникові директора з навчально – методичної роботи Скоробогатій М.Т., заступникові директора з виховної роботи Качур Р.А., методистові Мельничук Т.П., соціальному педагогові Федькович О.В. за підтримку та сприяння в організації заходів.

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ГЕРОЯМ!

Викладачі ЦК Гуманітарних дисциплін

КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ

79060, м. Львів,
вул. Івана Пулюя 36

тел. +38 (032) 234-26-91
факс: +38 (032) 234-26-91

email: lvivpk_gtrs@ukr.net

Ми в соціальних мережах

Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу
© 2010 - 2024 Всі права захищено