Новини

Відкритий бінарний урок на базі навчально-практичного центру готельного комплексу «Діамант»

Як побудувати сучасний урок?

Як зробити так, щоб урок не тільки «озброював» учнів знаннями та вміннями, а й викликав природню зацікавленість, формував професійний інтерес?

Наші учні дуже креативні, вони радо сприймають інноваційні методи навчання і спонукають до таких завдань перед кожним уроком.

Сучасний педагог повинен забезпечити засвоєння учнями різних видів знань у комплексі, у сполученні один з одним. Однак ми розуміємо, що одних знань для діяльності кваліфікованих робітників недостатньо, необхідно, щоб учні опанували практичні вміння і навички. Специфіка спеціальних предметів полягає у наявності їх тісного зв'язку з виробничим навчанням. Це обумовлює необхідність того, щоб учні мали можливість застосувати теоретичні знання на практиці. У цьому надзвичайно допомагатиме новий сучасний професійний майданчик Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу - Навчально-практичний центр готельного комплексу «Діамант» на базі якого 01 березня 2021 року був проведений відкритий бінарний урок з техніки обчислень, обліку і звітності в поєднанні з виробничим навчанням з професії «Офіціант» у групі 3.5 від викладача Ірини Кондратюк і майстрів виробничого навчання Катерини Дупелич та Тетяни Гарасим.

Учні мали змогу познайомитися з роботою готельного комплексу, який об’єднує в собі 26 номерів різної категорії: стандарт, комфорт та напівлюкс однокімнатний; конференц-залом та рестораном різноманітного призначення. Вирішували різноманітні виробничі ситуації при роботі з автоматизованою системою управління HMS. Опрацювали торговельні та звітні операції за допомогою програми Servio. Обговорити низку теоретичних та практичних професійних особливостей з техніки обчислень, які притаманні конкретному робочому місцю офіціанта.

Ми всі ще раз переконалися, що важливість поєднання теоретичних і практичних уроків безсумнівна, особливо таких уроків, які базуються на реальних прикладах. По-перше, це знайомить учнів з реальними проблемами, з якими зустрічаються бізнесові і державні структури; по-друге, це дає можливість запропонувати методи вирішення цих проблем, спираючись на набуті знання; по-третє, переконатись в тому, що саме поєднання теоретичних і практичних знань стає необхідними для прийняття ефективних управлінських рішень. Саме тому ми домовилися про постійні подібні зустрічі для вивчення наступних тем в умовах реального робочого місця.

Дякуємо адміністрації комплексу за таку можливість.

Ірина Кондратюк, викладач

КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ

79060, м. Львів,
вул. Івана Пулюя 36

тел. +38 (032) 234-26-91
факс: +38 (032) 234-26-91

email: lvivpk_gtrs@ukr.net

Ми в соціальних мережах

Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу
© 2010 - 2024 Всі права захищено