Новини
Звіт про діяльність закладу освіти
Про коледж
Щорічно у коледжі навчається близько 1000 здобувачів освіти з різних областей України (130 здобувачів освіти станом на зараз) та районів Львівської області, багато таких, які здобувають другу освіту, в тому числі й після закінчення вищих освітніх закладів.
Освітній заклад – асоційований член від України AEHT European Association of Hotel and Tourism Schools (Європейська асоціація готельно-туристичних шкіл), дійсний член Асоціації кулінарів України, учасник Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності та міжнародних ярмарків навчально-тренувальних фірм.
Про міжнародну співпрацю
ЛПК ГТРС – член Мережі передового досвіду Європейського фонду освіти (ETFNetworkfor Excellence, ENE). Дана мережа декларує стратегії та інструменти практичного передового міжнародного досвіду у професійній (професійно-технічній) освіті.
Для реалізації професійних ініціатив учнів та випускників, розвитку міжнародної співпраці було створено Освітній Хаб міжнародного співробітництва та лідерства Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу.
Коледж впроваджує міжнародний освітній та професійний досвід, тому співпрацює з багатьма навчальними закладами Європи, міжнародними організаціями, бере активну участь у міжнародних проєктах: українсько-німецькому від Фонду Рогуша «Успіх можна спланувати», українсько-польському «Українська молодь – на ринку праці», українсько-німецьких проєктів щодо навчання та стажування учнів коледжу на підприємствах та освітніх закладах Федеративної землі Тюрингія за сприяння Торгово-промислової палати м.Ерфурта, у Мюнхені, Федеративна земля Баварія за сприяння JUNIOR-TALENTS Deutschland - компанія, яка організовує оплачувану практику для талановитих студентів з країн східної Європи та завдяки багаторічній плідній співпраці на підприємствах готельно-ресторанної індустрії у Ганновері, Федеративна земля Нижня Саксонія. Активно розпочалася співпраця з компанією «ALGOOS STUDY WORK AND TRAVEL LTD S.RL» щодо стажування учнів коледжу у Греції.
Систематично відбувається активна навчальна співпраця з освітніми організаціями Французької Республіки: асоціацією «Alliance occitanie Ukraine», ліцеєм «Sacre Coure» Sante Shelx D’Apcher France та підприємствами готельно-ресторанної сфери. Студентський, педагогічний колективи, роботодавці та партнери освітнього закладу беруть участь у різноманітних активностях навчальних проєктів EU4Skills та проєктів мобільності Еразмус+: навчальні обміни у Латвію та Польшу. Не лише для студентського, але й педагогічного колективу.
Про навчально-практичні центри
У Львівському професійному коледжі створено модернізовані навчально-практичні центри та отримано статус кваліфікаційного центру:
- Навчально-практичного центру інноваційних ресторанних технологій,
- Навчально-практичного центру готельного комплексу «Діамант».
Основна мета центрів – здійснення практичної підготовки та цілісного розвитку здобувачів освіти, перепідготовка незайнятого населення, підвищення кваліфікації, навчання впродовж життя, незалежне оцінювання кваліфікацій та визнання результатів неформального навчання з використанням прийомів діджиталізації освіти, високотехнологічного матеріального забезпечення та новітніх технологій у сфері індустрії гостинності. У планах відкриття школи Шеф кухарів та школи сомельє.
Про навчання протягом життя (навчання дорослого населення)
Сталою парадигмою, яку наслідує освітній заклад є навчання протягом життя, навчання дорослого населення. У цьому спектрі широкого впровадження набула співпраця з міжнародними організаціями, а саме: спеціалістами Програми ООН із відновлення та розбудови миру з метою реформування професійної (професійно-технічної) освіти за фінансової підтримки Європейського Союзу була реалізована програма з підвищення кваліфікації педагогічних працівників за професіями «Кухар» та «Кондитер» з Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей. За фінансової підтримки EU4Skills також були організовані тренінги у межах проєкту «Управління хабами внутрішньо-переміщених осіб. Координація, оренда приміщень, харчування та підтримка внутрішньо-переміщених осіб».
На базі центрів здійснюється не лише первинна професійна підготовка здобувачів освіти, а й перепідготовка незайнятого населення, підвищення кваліфікації працівників галузі, проводиться підготовка організаторів виробництва ресторанної сфери за новітніми технологіями з застосуванням сучасної сировини, обладнання та інвентарю.
Зокрема, це дистанційні піврічні курси підвищення кваліфікації з професій ресторанної та готельно-туристичної галузі; для педагогічних працівників навчальних закладів України (ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей», Боринський професійний ліцей народних промислів і ремесел та ін.)
Про експериментальну роботу
Сталого впровадження набула і експериментальна робота, а саме: реформування шкільного харчування. Це і розробка нових рецептур – страв, які підпадають під ці вимоги, це технологічні карти – це і розробка асортименту страв місячного шкільного харчування – це і впровадження в навчальний процес програми PRO-шеф, яка полегшує роботу заввиробництву, майстрам, бухгалтерії.
Про співпрацю з роботодавцями та соціальними партнерами
У своїй роботі широко застосовуємо співпрацю з зовнішніми стейкхолдерами – соціальними партнерами, роботодавцями, випускниками навчального закладу, а саме Євгеном Клопотенко, Русланом Сорочинським, Сергієм Щекіним та іншими професіоналами, які впроваджують передовий професійний досвід у навчально-виробничий процес шляхом проведення майстер класів, мотиваційних зустрічей, тренінгів.
На базі коледжу працівники навчального закладу спільно з Дитячим фондом ООН в Україні (ЮНІСЕФ) разом з командою Євгена Клопотенка проводять цикл майстер-класів для дітей, який покликаний допомогти дітям зрозуміти основні принципи здорового харчування, а також допомогти їм через їжу покращити свій моральний та фізичний стан.
Про роботу під час війни
Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу з перших днів війни став домом для сотень людей, які втекли з-під обстрілів.
Здійснювалася організація й координація роботи всіх підрозділів, залучених до допомоги вимушеним переселенцям (проживання, 2-их разове харчування, додаткова благодійна допомога), яких у навчальному закладі відповідно до традицій називають гостями і саме так до них ставляться. Протягом війни у коледжі проживало близько 1000 людей з різних куточків України, охоплених полум’ям війни, – це Харків, Херсон, Суми, Київ, Запоріжжя, Кропивницький, Ізюм, Миколаїв, Слов’янськ, Бровари, Донецька область. На даний час проживає 68 внутрішньо-переміщених осіб.
Одним із стратегічних завдань коледжу є формування бренду Львівської області, України на міжнародній професійно-освітній арені та збереження людського ресурсу в Україні.